Spring naar content

Anne Marie

Over mij

Ik ben Anne Marie Ferwerda. Ik ben sinds 2004 advocaat en al sinds mijn studie geïnteresseerd in het omgevingsrecht. Na mijn studie ben ik gestart bij Houthoff (waar ik ruim twaalf jaar heb gewerkt), en ben ik uiteindelijk via een korte tussenstap als partner begonnen bij Straatman Koster advocaten. Maar ik wilde meer zelf kunnen sturen vanuit mijn waarden en visie voor de advocatuur. Daarom heb ik in 2023 het initiatief genomen om als zelfstandig advocaat verder te gaan en de dingen op mijn manier te doen.

Op mijn manier wil zeggen dat ik lef toon en graag doorpak maar altijd met het oog op de doelen van mijn klant voor de lange termijn. Ik zet het belang van mijn klant op de eerste plaats, maar wel op een eerlijke manier.

Als advocaat moet je volgens mij dan ook ethisch gemotiveerd zijn. De mens vind ik bijvoorbeeld belangrijker dan winstmaximalisatie. Daarom werk ik graag aan een duurzame relatie met mijn klant. Dit geldt ook intern. Wij trekken als team op zonder dat er een hiërarchie is. Ik vind het ook belangrijk maatschappelijk verantwoord te werken zodat belangen van de klant en die van de omgeving met elkaar in balans zijn.

Waarom kiezen voor Anne Marie ?

Mijn specialisatie is het omgevingsrecht. De Wet ruimtelijke ordening, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Woningwet en het Bouwbesluit ken ik als mijn achtertuin. Ik adviseer en procedeer over omgevingsvergunningen, bestemmingsplannen en procedurele vraagstukken die hiermee te maken hebben. Ik ga echt aan van de herontwikkeling van binnenstedelijke projecten en transformatie van bestaand vastgoed. Noem het een hobby.

Mijn cliënten waarderen mij om mijn grondigheid, strategische aanpak, lef, parate kennis en pragmatisme. Zelf zou ik niet anders bekend willen staan.

Anne Marie is al vijf jaar op rij door internationaal onderzoeksbureau Legal500 uitgeroepen tot Next Generation Partner, practice area Environment and Planning.