Spring naar content

Overeenkomsten

Een initiatiefnemer die een plan wil gaan realiseren, kan niet om de gemeente heen. Vaak zijn de plannen niet in overeenstemming met het bestemmingsplan en is dus de medewerking van de gemeente nodig om het plan mogelijk te maken. Dit betekent ook dat de gemeente verlangt dat een anterieure overeenkomst wordt gesloten om haar kostenverhaal te verzekeren. Wordt hierover geen overeenstemming bereikt, dan is de kans groot dat de procedure om het plan ruimtelijk mogelijk te maken, niet wordt opgestart. 

In een notendop

  • Wij weten wat in een anterieure overeenkomst moet staan om jouw plan tijdig mogelijk te maken en hebben hiermee veel ervaring;
  • Wij weten hoe je om moet gaan met een veeleisende of overvragende gemeente;
  • Wij zorgen er voor dat je grip houdt op het proces en de planning kan worden gehaald. 

Dit doen wij voor jou

Vanaf de eerste bespreking met de gemeente over de inhoud van de anterieure overeenkomst kunnen wij worden betrokken. Wij kunnen ook de concept overeenkomst opstellen of juist alleen beoordelen. Wij doen wat jij wilt en nodig hebt voor jouw project. Het resultaat zal in alle gevallen zijn dat er sprake is van een robuuste en evenwichtige overeenkomst zodat jij weet waar je aan toe bent en welke rechten en verplichtingen je hebt.